Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse advocaat bezorgd over lek No Surrender-baas

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 17:37

Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen wil snel duidelijkheid over de inhoud van de tapes die door een fout van de politie bij gedetineerde Klaas Otto terecht zijn gekomen.

De Maastrichtse advocaat heeft daarover woensdag aan de bel getrokken bij de hoofdofficier van justitie in Breda.

No Surrender
Van Berge Henegouwen is bezorgd, omdat Klaas Otto door een blunder van de politie de beschikking had over opgenomen gesprekken van medegevangenen. Het gaat daarbij om telefoongesprekken die gevangenen in de gevangenis Torentijd in Middelburg gepleegd hebben. Ook cliënten van de Maastrichtse advocaat zitten in die gevangenis.

Prullenbak
Volgens de advocaat zijn ook de gesprekken die hij met zijn cliënten in de gevangenis in Middelburg voerde bij Otto terecht gekomen. Mocht dat bewezen worden, dan zouden verschillende strafzaken tegen zijn cliënten rechtstreeks de prullenbak in kunnen, zo vindt Van Berge Henegouwen.

Onderzoek
De politie kan niet uitsluiten dat zogenoemde geheimhoudersgesprekken in handen van Otto zijn geraakt. "We onderzoeken het", zegt een woordvoerder. "Het onderzoek naar de exacte omvang van het probleem kan nog dagen duren", voegde hij daaraan toe.

Klaas Otto is bekend oprichter van motorclub No Surrender.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten