Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse advocaat bezorgd over lek No Surrender-baas

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 17:37

Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen wil snel duidelijkheid over de inhoud van de tapes die door een fout van de politie bij gedetineerde Klaas Otto terecht zijn gekomen.

De Maastrichtse advocaat heeft daarover woensdag aan de bel getrokken bij de hoofdofficier van justitie in Breda.

No Surrender
Van Berge Henegouwen is bezorgd, omdat Klaas Otto door een blunder van de politie de beschikking had over opgenomen gesprekken van medegevangenen. Het gaat daarbij om telefoongesprekken die gevangenen in de gevangenis Torentijd in Middelburg gepleegd hebben. Ook cliënten van de Maastrichtse advocaat zitten in die gevangenis.

Prullenbak
Volgens de advocaat zijn ook de gesprekken die hij met zijn cliënten in de gevangenis in Middelburg voerde bij Otto terecht gekomen. Mocht dat bewezen worden, dan zouden verschillende strafzaken tegen zijn cliënten rechtstreeks de prullenbak in kunnen, zo vindt Van Berge Henegouwen.

Onderzoek
De politie kan niet uitsluiten dat zogenoemde geheimhoudersgesprekken in handen van Otto zijn geraakt. "We onderzoeken het", zegt een woordvoerder. "Het onderzoek naar de exacte omvang van het probleem kan nog dagen duren", voegde hij daaraan toe.

Klaas Otto is bekend oprichter van motorclub No Surrender.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen