Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastrichtse A2-tunnel valt in de prijzen

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 14:57

De Koning Willem Alexander-tunnel in Maastricht is in de prijzen gevallen.

Het bouwproject krijgt de Schreudersprijs. Dat is een prijs voor vernieuwende ondergrondse bouwprojecten. Aan de titel is een geldbedrag van 25.000 euro gekoppeld.

Enorm project
Aan de bouw van de tunnel werd jarenlang gewerkt. Het was een enorm project, omdat de tunnel midden door Maastricht loopt. Er zijn twee tunnelbuizen boven elkaar gebouwd.

De prijs is toegekend aan Avenue2 en Projectbureau A2 Maastricht die verantwoordelijk waren voor de realisatie van de tunnel. "Een nuchtere vernieuwer met lef", zo werd gezegd tijdens de prijsuitreiking.

Kanshebbers
De Schreudersprijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Andere kanshebbers waren onder meer een project voor het realiseren van tunnels in Zutphen en de bouw van een parkeergarage in Leiden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen