Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtse (87) verrast door bevrijdingsfoto op bus

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 13:29

De 87-jarige Netteke Costongs uit Maastricht werd vorige week aangenaam verrast toen ze een foto van zichzelf als tiener op een Arriva-bus zag staan.

Dat schrijft de Provincie Limburg.

Huisarts
De foto van de destijds 13-jarige Maastrichtse is gekozen uit honderden foto's in het kader van de herdenking van 75 jaar Bevrijding Limburg. Costongs ontdekte de foto toen ze op de bus stapte naar de huisarts. Toen ze uitstapte, zag ze op de achterkant van een andere bus de foto staan van zichzelf met een buurjongen, een vriendin en de opa van de vrouw van gouverneur Theo Bovens.

Jeeps
Verheugd vertelt ze de buschauffeur het verhaal. Die brengt haar in contact met de teammanager van de Maastrichtse Arriva-vestiging. Hij nodigt haar uit voor een kopje koffie. De foto, die volgens haar in september 1944 op de hoek van de Wijckergrachtstraat en Wijckerbrugrstraat is gemaakt, roept herinneringen van dat moment bij haar op. De Amerikanen reden met jeeps toen de straat in om Maastricht te bevrijden. Op de foto is te zien dat Netteke Costongs bij de jeep staat met de Amerikanen.

De Maastrichtse is uitgenodigd voor een ontmoeting dinsdag met de gouverneur om samen met hem te praten over de oorlogsfoto.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen