Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts UWC ontvangt koning na negen jaar graag opnieuw

Geplaatst opzondag 24 april 2022 - 8:00

De Italiaanse Mario Robustelli komt negen jaar na zijn ontmoeting met koning Willem-Alexander dit jaar opnieuw oog in oog te staan met Zijne Majesteit.

Negen jaar geleden schudde Mario de hand van de koning toen Willem-Alexander in 2013 het United World College in Maastricht opende. Hij is een van de leerlingen van het United World College die Willem-Alexander en Máxima in april mag ontmoeten op de Graanmarkt in Maastricht.

Zal de koning hem nog herkennen? "Ik denk het niet", glimlacht de 15-jarige Mario.

L1

Prinses Alexia
Willem-Alexander studeerde zelf van 1983 tot 1985 aan het United World College, op de campus in Wales. Daar studeert op dit moment ook prinses Alexia. "Op het United World College proberen we de lessen uit onze klassen ook meteen in de praktijk te brengen", zo verklaart Alicia van Mahajan de aantrekkingskracht van het concept.

De 14-jarige Alicia vertegenwoordigt de internationale oriëntatie van de studenten op het United World College. Ze heeft zowel een Duitse, een Amerikaanse als een Indiase achtergrond. "Maar in geen van die landen hebben we een koning", zo weet Alicia. "Hier herinner ik me vooral de tompouce op koningsdag, heerlijk."

Internationaal Maastricht
Het United World College vertegenwoordigt samen met Maastricht University de internationale studenten in de provinciehoofdstad. Door de groei van de onderwijsinstellingen heeft Maastricht als stad een metamorfose ondergaan, zowel qua renovatie en nieuwbouw als qua inwoners.

Aan de Maastrichtse universiteit studeren ruim 21.000 studenten, waarvan 55 procent afkomstig uit het buitenland. In 2020 telde de studentenpopulatie 123 nationaliteiten. De universiteit heeft ruim 4000 medewerkers, waarvan 45 procent van de wetenschappelijke staf uit het buitenland komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen