Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts stel alsnog 7 jaar op wereldreis per fiets

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 14:41

Eigenlijk zouden Ben en Linda al in april op wereldreis vertrekken, maar door de coronacrisis werden de plannen maanden uitgesteld. Maandag vertrokken ze alsnog.

Hun wereldreis per fiets gaat zeven jaar duren. In totaal fietsen ze door 80 landen.

Video: L1

Crisis
Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl hadden alle voorbereidingen getroffen om op 4 april te vertrekken. De spullen waren gepakt, het huis was verhuurd en het afscheid was gepland. Maar veel landen sloten de grenzen vanwege het coronavirus. Noodgedwongen moest het stel in een bed and breakfast doorbrengen, in afwachting van de ontwikkelingen.

Afscheid
Na maanden van onzekerheid, kon het stel maandagochtend alsnog de fiets pakken. Ze vertrokken vanaf het Vrijthof, uitgezwaaid door geliefden. Voor Ben was het misschien een definitief afscheid van zijn ouders. "Ze zijn allebei 87, dus als ik terugkom zijn ze 94. Maar ze hebben me beloofd om er dan nog te zijn", vertelt hij ietwat geƫmotioneerd. Zijn ouders Mia en Ben zijn vooral trots, maar ook hen valt het afscheid zwaar.

2,5 keer de aarde rond
Het stel wil 100.000 kilometer gaan fietsen door 80 landen, waaronder Mongoliƫ, Nieuw-Zeeland, Afrika en de Verenigde Staten. Tientallen kilo's aan bepakking hangen aan de fiets. Ze maken de reis om samen de wereld te ontdekken, maar tijdens hun reis willen ze ook mensen die ze tegenkomen en in armoede leven helpen, op welke manier dan ook. Hiervoor hebben ze de stichting Xplorid opgericht. Daarvoor vragen ze donaties via hun site. Ze hopen uiteindelijk een euro per te fietsen kilometer op te halen, wat neerkomt op 100.000 euro.

Hun reis is hier te volgen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen