Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts stel alsnog 7 jaar op wereldreis per fiets

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 14:41

Eigenlijk zouden Ben en Linda al in april op wereldreis vertrekken, maar door de coronacrisis werden de plannen maanden uitgesteld. Maandag vertrokken ze alsnog.

Hun wereldreis per fiets gaat zeven jaar duren. In totaal fietsen ze door 80 landen.

Video: L1

Crisis
Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl hadden alle voorbereidingen getroffen om op 4 april te vertrekken. De spullen waren gepakt, het huis was verhuurd en het afscheid was gepland. Maar veel landen sloten de grenzen vanwege het coronavirus. Noodgedwongen moest het stel in een bed and breakfast doorbrengen, in afwachting van de ontwikkelingen.

Afscheid
Na maanden van onzekerheid, kon het stel maandagochtend alsnog de fiets pakken. Ze vertrokken vanaf het Vrijthof, uitgezwaaid door geliefden. Voor Ben was het misschien een definitief afscheid van zijn ouders. "Ze zijn allebei 87, dus als ik terugkom zijn ze 94. Maar ze hebben me beloofd om er dan nog te zijn", vertelt hij ietwat geëmotioneerd. Zijn ouders Mia en Ben zijn vooral trots, maar ook hen valt het afscheid zwaar.

2,5 keer de aarde rond
Het stel wil 100.000 kilometer gaan fietsen door 80 landen, waaronder Mongolië, Nieuw-Zeeland, Afrika en de Verenigde Staten. Tientallen kilo's aan bepakking hangen aan de fiets. Ze maken de reis om samen de wereld te ontdekken, maar tijdens hun reis willen ze ook mensen die ze tegenkomen en in armoede leven helpen, op welke manier dan ook. Hiervoor hebben ze de stichting Xplorid opgericht. Daarvoor vragen ze donaties via hun site. Ze hopen uiteindelijk een euro per te fietsen kilometer op te halen, wat neerkomt op 100.000 euro.

Hun reis is hier te volgen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen