Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts raadslid verliest langlopende rechtszaak

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 7:50

Het ontslag van het huidige Maastrichtse gemeenteraadslid Marianne den Broeder in 2013 als ICT-medewerker van de gemeente, heeft geen verband met haar rol als klokkenluidster over de, in haar ogen, ondeugdelijke beveiliging van informatie in het gemeentehuis.

Zo luidt het oordeel van de Centrale van Beroep in Utrecht. Dat meldt De Limburger.

Brieven kwijt
Den Broeder (PvdA) is ervan overtuigd dat haar vertrek op de ICT-afdeling direct verband had met het feit dat zij misstanden aan het licht had gebracht. Zo zouden er volgens haar regelmatig brieven kwijt zijn geraakt en USB-sticks niet goed beveiligd zijn. De PvdA'er liet de zaak oplopen tot de hoogste rechtbank.

Overplaatsing
En dit kwam haar duur te staan. De gemoederen in het Maastrichtse gemeentehuis liep zo hoog op dat Den Broeder werd overgeplaatst naar een andere afdeling, maar werd daar uiteindelijk ontslagen.

Zetelverlies
Ook binnen haar partij levert de kwestie veel frictie op. Omdat zij 'is verwikkeld in een procedure met de gemeente Maastricht' wil de Maastrichtse PvdA niet dat Den Broeder het woord voert namens de fractie. De turbulentie leverde de partij een zetel verlies op.

Lees ook: Heibel binnen PvdA Maastricht kost fractie zetel

Opdraaien
Ondanks dat de Centrale van Beroep Den Broeder geen gelijk heeft gegeven, moet de gemeente wel voor de proceskosten opdraaien. Zij stelt namelijk wel dat de gemeente Maastricht een fout heeft gemaakt in de afhandeling van Den Broeders ontslag. Daar is namelijk geen collegebesluit aan te pas gekomen en dat moet.

Aanhouder wint
Maar Marianne den Broeder is een volhouder. Sinds kort heeft zij een eenmansfractie in de Maastrichtse gemeenteraad. De PvdA zag het niet meer zitten met haar in de fractie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen