Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts raadslid verliest langlopende rechtszaak

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 7:50

Het ontslag van het huidige Maastrichtse gemeenteraadslid Marianne den Broeder in 2013 als ICT-medewerker van de gemeente, heeft geen verband met haar rol als klokkenluidster over de, in haar ogen, ondeugdelijke beveiliging van informatie in het gemeentehuis.

Zo luidt het oordeel van de Centrale van Beroep in Utrecht. Dat meldt De Limburger.

Brieven kwijt
Den Broeder (PvdA) is ervan overtuigd dat haar vertrek op de ICT-afdeling direct verband had met het feit dat zij misstanden aan het licht had gebracht. Zo zouden er volgens haar regelmatig brieven kwijt zijn geraakt en USB-sticks niet goed beveiligd zijn. De PvdA'er liet de zaak oplopen tot de hoogste rechtbank.

Overplaatsing
En dit kwam haar duur te staan. De gemoederen in het Maastrichtse gemeentehuis liep zo hoog op dat Den Broeder werd overgeplaatst naar een andere afdeling, maar werd daar uiteindelijk ontslagen.

Zetelverlies
Ook binnen haar partij levert de kwestie veel frictie op. Omdat zij 'is verwikkeld in een procedure met de gemeente Maastricht' wil de Maastrichtse PvdA niet dat Den Broeder het woord voert namens de fractie. De turbulentie leverde de partij een zetel verlies op.

Lees ook: Heibel binnen PvdA Maastricht kost fractie zetel

Opdraaien
Ondanks dat de Centrale van Beroep Den Broeder geen gelijk heeft gegeven, moet de gemeente wel voor de proceskosten opdraaien. Zij stelt namelijk wel dat de gemeente Maastricht een fout heeft gemaakt in de afhandeling van Den Broeders ontslag. Daar is namelijk geen collegebesluit aan te pas gekomen en dat moet.

Aanhouder wint
Maar Marianne den Broeder is een volhouder. Sinds kort heeft zij een eenmansfractie in de Maastrichtse gemeenteraad. De PvdA zag het niet meer zitten met haar in de fractie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen