Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts onderzoek: 'Kans op kanker met implantaat'

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 23:54

Vrouwen met een borstimplantaat lopen meer risico op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker in de borst dan vrouwen zonder implantaat.

Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+, samen met het VUmc, Antoni van Leeuwenhoek en Medisch Spectrum Twente. Het onderzoek is donderdag gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Oncology, Journal of the American Medical Association.

Database
De onderzoekers brachten met behulp van een database, waarin alle verslagen van pathologische onderzoeken in Nederland sinds 1990 opgeslagen zijn, alle patiënten in kaart bij wie tussen 1990 en 2016 de ziekte in de borst is gediagnosticeerd.

Controlegroep
De onderzoekers vonden 43 vrouwen met deze vorm van lymfeklierkanker, van wie er 32 een borstimplantaat hadden. Vergelijking van deze resultaten met een controlegroep gaf aan dat vrouwen met een implantaat een veel hoger risico lopen op deze vorm van lymfklierkanker dan vrouwen zonder borstprothesen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen