Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts boek genomineerd voor Kinderjuryprijs

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 18:54

Het boek De reis van Raaf en Papegaai van de Maastrichtse Li Lefébure is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Op 12 juni wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de Kinderboekenparade.

Kinderboeken
Het boek staa
t in de top 5, en moet het onder meer opnemen tegen De Gorgels van Jochem Myjer en Weerwolvensoep van Paul van Loon. "Ik had nooit gedacht dat ik in de top 5 terecht zou komen. Zeker niet tussen dergelijke bekende schrijvers. Want er worden 2000 kinderboeken per jaar geschreven", zegt Lefébure in AvondGasten op L1.

"Maar het is natuurlijk fantastisch. Ik vind het belangrijk dat een kinderboek ook educatief is, maar dat is heel lastig. Want kinderen denken al snel dat het dan saai is."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Al 700 kinderboeken voor Limburgse voedselbanken
Sam (11) uit Stein in Senaat van Nederlandse Kinderjury
Video: Tekenaar kinderboeken uit Valkenburg internationaal bekend (10 okt 2015)
Valkenburgse tekenaar kinderboeken internationaal bekend
ANP-377640700
Boekenschrijver Paul van Loon genomineerd door Kinderjury
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen