Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts bedrijf ontwikkelt snelle coronatest

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 15:37

Het Maastrichtse bedrijf PathoFinder heeft een test ontwikkeld waarmee binnen twee uur vastgesteld kan worden of iemand besmet is met het coronavirus.

De tests zullen binnenkort geleverd worden aan ziekenhuizen in Nederland en het buitenland, maakt het bedrijf bekend.

Neus of keel
PathoFinder verwacht de komende weken al enkele duizenden tests te gaan leveren. Daarmee kan via een veeg met een wattenstaafje uit de neus of keel gekeken worden of iemand besmet is geraakt. De test moet worden gedaan in een laboratorium en is dus niet geschikt voor mensen thuis. "De test wordt gedaan met een apparaat dat standaard in ziekenhuizen aanwezig is", legt directeur Guus Simons van PathoFinder uit.

Sneller bepalen
De nieuwe coronatests zijn in onder meer het Maastricht UMC+ getest op patiënten. Nu dat geslaagd is, kunnen de tests gedistribueerd worden. Onder meer Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en ziekenhuizen in Nederland krijgen de tests de komende weken geleverd. Met de Maastrichtse test kunnen artsen sneller bepalen of iemand behandeld of geïsoleerd moet worden om verspreiding van het virus te voorkomen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen