Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichts bedrijf in de race voor Green Challenge

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 17:08

Desolenator uit Maastricht maakt kans op de hoofdprijs van 500 duizend euro van de Green Challenge van de Postcode Loterij.

Het bedrijf uit Maastricht is een van de vijf finalisten van de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie.

Zonne-energie
Desolenator heeft een proces ontwikkeld om zout water te ontzilten en sterk vervuild water schoon te maken. Het bedrijf maakt gebruikt van zonne-energie om water te verwarmen. De condens die daarbij vrijkomt wordt opgevangen en kan gebruikt worden als drinkwater. “We gebruiken daarvoor de warmte van zonnepanelen die normaal niet gebruikt wordt”, zegt algemeen directeur Pim Janssen.

Zuiveren
Op deze manier kan sterk vervuild water of zeewater gezuiverd worden. “Ons proces kan vooral goed gebruikt worden in landen met veel zon. Vooral in landen als India, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika is de vraag groot.”

Geldprijs
Het bedrijf heeft haar belangrijkste vestiging in de Beatrixhaven in Maastricht. Hier heeft Desolenator een laboratorium. Ook heeft ze vestiging in Londen. Als finalist van de Green Challenge van de Postcode Loterij krijgt het minstens 100.000 euro. De winnaar van de wedstrijd krijgt 500.000 euro. De nummer 2 gaat met 200.000 euro naar huis. Met het geld kunnen de finalisten hun producten verder ontwikkelen.

Project
Met het geld dat het met de Challenge kan winnen, wil het bedrijf het product verder ontwikkelen. “We gaan het geld gebruiken voor een project in Zuid India. Daar is een groot tekort aan water”, zegt Pim Janssen. “We willen daar zo’n 10.000 mensen van drinkwater voorzien.”

Green Challenge DeepDive
Naast het prijzengeld krijgen alle finalisten toegang tot de Green Challenge DeepDive: een programma van zes maanden waarin de start-ups ondersteuning en coaching krijgen in het verder brengen van hun onderneming.

De loterij organiseert de internationale competitie dit jaar voor de dertiende keer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen