Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaren verrast: Koning loopt ineens over straat

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 17:45

Een complete verrassing voor bewoners uit de Maastrichtse wijken Nazareth, Limmel, Wittevrouwenveld en Wyckerpoort woensdagmiddag.

Koning Willem-Alexander liep daar ineens over straat.

Blauwe Zorg
De koning bezocht Maastricht samen met minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) voor een werkbezoek. Dat was van tevoren niet aangekondigd. De koning begon zijn bezoek bij het Werkhuis in de Theresiaschool in Maastricht waar hij in gesprek ging over het nieuwe project Blauwe Zorg in de wijk. Met dit project wil de provincie samen met zorgverleners en de buurt de handen ineen slaan en samen gaan voor een gezonde toekomst. In Zuid-Limburg kampen inwoners meer met gezondheidsproblemen dan in andere delen van de provincie. Het project wil die problemen al in een vroeg stadium aanpakken.

Aangename verrassing
Een vrouw die net boodschappen had gedaan was aangenaam verrast toen ze de koning ineens over straat zag lopen. "Mogen we een hand geven", vroeg ze twee keer, waarvan de eerste keer nog in dialect. Ook maakte ze een opmerking over zijn baard die hij sinds een paar dagen draagt.

Fijn terug te zijn
De koning sprak samen met minister Bruins met bewoners en zorgverleners uit de wijk. Ook bezocht hij de stadspoli en vertelden specialisten en huisartsen over de werkwijze. Bij aankomst op de Groene Loper sprak hij uit dat het fijn was om er weer terug te zijn.

Lees ook: Beeld onthuld door koning bij opening groene loper

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen