Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaren steken grens over: 750 euro boete

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 10:13

Drie jonge Maastrichtenaren die afgelopen weekend naar België reisden, kregen daar een boete van 250 euro per persoon. Volgens de Belgische politie overtraden ze met hun tripje de geldende coronamaatregelen.

Reizen naar België is in verband met corona nog steeds niet toegestaan. 'Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden', zo is te lezen op de coronawebsite van de Belgische overheid.

Minderjarig
De Maastrichtenaren staken zondag de grens over in Riemst. Het doel van hun reis is niet bekend gemaakt, maar het was in elk geval geen essentiële verplaatsing, aldus de Belgische politie. De betrapte Maastrichtenaren kregen alle drie een boete van 250 euro. Twee van hen zijn 18 jaar, de derde is minderjarig.

Versoepelingen
Vanaf maandag versoepelt België de coronamaatregelen overigens. De belangrijkste verandering is dat meer sociale contacten toegestaan zijn. Belgen mogen weer in groepen van tien buiten samen komen, in plaats van maximaal vier mensen. De overige maatregelen blijven wel bestaan: de horeca is dicht, er geldt een avondklok en alleen essentiële reizen zijn toegestaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen