Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaren finalist voor Mensa Awards

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 22:23

Maastrichtenaren Bob Schoenmaker en Karin van der Leeuw zijn samen genomineerd voor de Mensa Fonds Publieksaward 2021.

De Mensa Awards zijn prijzen voor mensen of organisaties die zich inzetten voor hoogbegaafden.

Awards
Er zijn drie prijzen te winnen: de Impact Award, die rechtstreeks door de jury wordt toegewezen, de Uitblinker Award waarvoor kandidaten zijn voorgedragen waaruit de jury vervolgens de winnaar kiest, en de Publieks Award, die door het publiek wordt toegekend door middel van stemmen.

HOEbegaafd
Bob Schoenmaker en Karin van der Leeuw zijn de drijvende krachten achter de organisatie HOEbegaafd. HOE staat daarbij voor Hoogbegaafdheid, Ondersteuning en Educatie. HOEbegaafd begeleidt - onbetaald - hoogbegaafde kinderen en jongeren die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs. Ook worden ouders van jongeren begeleid in hun contacten met scholen of zorgverleners.

Uitreiking
In totaal zijn er drie genomineerden. Behalve het tandem Schoenmaker-Van der Leeuw zijn dat wetenschapsjournalist Jim Jansen en Janet van Horssen-Sollie (OCHB en de Kleine Hoogbegaafdheid voor Dummies). Er kan gestemd worden van 1 tot en met 28 maart. De uitreiking van de awards is op 11 april en dat is live te volgen via de website van het mensafonds.

Hoogbegaafdheid
Van hoogbegaafdheid wordt doorgaans gesproken bij mensen met een IQ van 130 of hoger, maar behalve intelligentie spelen ook creativiteit en doorzettingsvermogen een rol. Lees hier meer over hoogbegaafdheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen