Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar zonder rijbewijs moet scooter inleveren

Geplaatst opzaterdag 20 mei 2017 - 17:23

Een hardleerse Maastrichtenaar heeft zijn scooter kunnen inleveren, nadat agenten drie keer op één dag hadden gezien dat de man zonder rijbewijs met de scooter op pad was.

De man liep een paar weken geleden al bij een controle tegen de lamp toen hij zonder rijbewijs rondtufte. Hij kreeg een bekeuring, met de opmerking dat hij toch echt zijn rijbewijs moest halen.

Tweede kans
Zaterdag werd de man opnieuw aan de kant gezet, nog steeds zonder rijbewijs. Dat leverde hem een nieuwe bekeuring op, en nogmaals kreeg hij te horen dat dit niet de bedoeling was. Maar daarmee was de kous niet af: op camerabeelden was te zien dat dezelfde Maastrichtenaar tien minuutjes later weer op zijn brommer rondreed.

Camera's
Op dat moment was er even geen patrouille beschikbaar, maar toen de camera-agent de man even later nog steeds door de stad zag rijden, werd er toch even een politiewagen op af gestuurd.

Omdat de Maastrichtenaar blijkbaar liever voelt dan hoort, werd zijn scooter in beslag genomen. Ook moet hij binnenkort voorkomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jonge vrouw in gezicht geslagen bij laffe straatroof
Automobilist ziet scooterrijder over het hoofd
Politie rijdt scooter vol gestolen gereedschap klem
Scooterrijder gewond bij gewelddadige straatroof
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen