Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar zonder rijbewijs moet scooter inleveren

Geplaatst opzaterdag 20 mei 2017 - 17:23

Een hardleerse Maastrichtenaar heeft zijn scooter kunnen inleveren, nadat agenten drie keer op één dag hadden gezien dat de man zonder rijbewijs met de scooter op pad was.

De man liep een paar weken geleden al bij een controle tegen de lamp toen hij zonder rijbewijs rondtufte. Hij kreeg een bekeuring, met de opmerking dat hij toch echt zijn rijbewijs moest halen.

Tweede kans
Zaterdag werd de man opnieuw aan de kant gezet, nog steeds zonder rijbewijs. Dat leverde hem een nieuwe bekeuring op, en nogmaals kreeg hij te horen dat dit niet de bedoeling was. Maar daarmee was de kous niet af: op camerabeelden was te zien dat dezelfde Maastrichtenaar tien minuutjes later weer op zijn brommer rondreed.

Camera's
Op dat moment was er even geen patrouille beschikbaar, maar toen de camera-agent de man even later nog steeds door de stad zag rijden, werd er toch even een politiewagen op af gestuurd.

Omdat de Maastrichtenaar blijkbaar liever voelt dan hoort, werd zijn scooter in beslag genomen. Ook moet hij binnenkort voorkomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jonge vrouw in gezicht geslagen bij laffe straatroof
Automobilist ziet scooterrijder over het hoofd
Politie rijdt scooter vol gestolen gereedschap klem
Scooterrijder gewond bij gewelddadige straatroof
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen