Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar wil Johnny Blenco eren met bankje

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 15:41

Er is een initiatief gestart om de onlangs overleden Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco een blijvend eerbetoon te geven.

Paul Roijen wil de op 81-jarige leeftijd overleden zanger eren met een bankje op het Vrijthof: de Johnny Blenco-bank.

Petitie
Rooijen had zijn idee op Facebook gezet. Toen hij veel bijval kreeg, is hij een petitie gestart waarmee hij de gemeente uiteindelijk wil overtuigen.

Lees ook: Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco overleden

2500 liedjes
De zanger, die eigenlijk Jef Vriezelaar heette, heeft meer dan 2500 liedjes geschreven. Hij werd met name in Maastricht bekend met zijn kerstplaat 'Keersmès roond de Vriethof'. Een van zijn laatste liedjes dateert uit 2007. Dat was een carnavalsrap met het Maastrichtse gezelschap Pikkatrillaz.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen