Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar vast voor liquidatiepoging Sittard

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 18:28

Een Maastrichtenaar van 35 jaar oud is aangehouden voor de liquidatiepoging op een man in Sittard, in september vorig jaar.

De verdachte is vrijdagmiddag opgepakt, meldt de politie. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. Zijn huis is doorzocht.

Beschoten
Bij de aanslag op de 38-jarige man raakte die zeer zwaar gewond. Het slachtoffer werd in zijn auto op de Bradleystraat in Sittard vanaf een motorfiets beschoten, terwijl hij in zijn auto zat. De man overleefde de aanslag ternauwernood.

Lees ook: Identiteit gewonde man Sittard bekend

De motor van de schutter werd later uitgebrand teruggevonden op de Raadskuilderweg in Geleen. De tweewieler was eerder gestolen in Duitsland.

Slachtoffer ook verdachte
Het 38-jarige uit Roermond afkomstige slachtoffer raakte ernstig gewond. De man is zelf verdachte in onder meer het Bandidos-dossier. Na de aanslag dook de man een tijd onder. Medio december werd het slachtoffer zelf aangehouden vanwege bedreiging in Maastricht.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij aangehouden voor bedreiging

Onderzoek loopt nog
Volgens de politie is met de aanhouding het onderzoek nog niet afgerond. De politie hoopt meer informatie te krijgen over de achtergrond en het motief voor de poging en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen