Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar van startlijst in Tel Aviv door coronavirus

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 14:32

Raoul Spronken is door de organisatie van de marathon van Tel Aviv van de startlijst gehaald ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. De Maastrichtenaar zou vrijdag aan de wedstrijd deelnemen.

Deze maatregel is door de organisatie genomen op advies van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, vanwege de angst om verdere verspreiding van het coronavirus.

Startverbod
In totaal is er daardoor een startverbod uitgevaardigd voor zo'n 3.000 buitenlandse atleten. Alleen de ongeveer 40.000 Israëlische deelnemers zullen aan de marathon mee kunnen doen.

Beetje vreemd
Raoul Spronken laat vanuit Tel Aviv weten begrip voor de situatie te hebben maar het ook wel discutabel te vinden: "Vreemde maatregel omdat ik wel het land in mag. Ik mag naar restaurants, bioscopen en ook de race mag ik als toeschouwer bezoeken. Israëliërs die vanuit bijvoorbeeld New York reizen mogen wel meedoen aan de race, en dat is op zijn minst een beetje vreemd."

sproncken 3
Foto: Raoul Sproncken

Racekit
Extra pijnlijk voor Raoul en de buitenlandse deelnemers is dat ze van de organisatie wel hun racekit ontvangen. Hierin zitten spullen die ze tijdens de wedstrijd kunnen gebruiken zoals eten, drinkbussen en informatie over de wedstrijd. Alleen het startnummer ontbreekt in deze tas.

De buitenlandse lopers die niet aan de wedstrijd mogen deelnemen, krijgen van de organisatie hun inschrijfgeld terug.

Hardlopen
Spronken is op eigen initiatief met een hardloopgids door Tel Aviv gelopen. Woensdag zal hij hetzelfde doen maar dan in Jeruzalem.

Diamond Princess-cruiseschip
In Israël zijn twee gevallen van het coronavirus, beiden werden besmet op het Diamond Princess-cruiseschip voor de kust van Japan. Ze werden vorige week teruggebracht naar het land en in een ziekenhuis quarantaine geplaatst, samen met negen andere Israëli’s die aan boord van het door virussen getroffen schip waren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen