Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar Ludidi voedingscoach wielerploeg Qhubeka

Geplaatst opmaandag 8 februari 2021 - 19:35

Maastrichtenaar Samefko Ludidi is als voedingscoach toegevoegd aan de wielerploeg Team Qhubeka-Assos. Het is voor Ludidi een droom die uitkomt om voor de Zuid-Afrikaanse wielerploeg te gaan werken.

“Het is alsof ik voor het nationale elftal wordt gevraagd. Zeker gezien het feit dat dit een Zuid-Afrikaanse ploeg is en ik Zuid-Afrikaanse roots heb. Dat is echt heel mooi.”
Lees verder na de video

Ambassade Den Haag
Wielerploeg Team Qhubeka-Assos was op zoek naar een voedingsdeskundige die de renners intensief kan begeleiden. Het contact met de ploeg kwam tot stand via een toevallige ontmoeting op de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

Onder de indruk
Teambaas Douglas Ryder was onder de indruk van de expertise en ervaringen van de Maastrichtse wetenschapper, dat hij hem een contract heeft aangeboden. Ludidi gaat samen met een team de renners begeleiden in hun voedingspatroon.

Aart Vierhouten
Ploegleider Aart Vierhouten geeft aan: ”Nutrician is een belangrijk onderdeel in de topsport. Als we daar nog stappen in kunnen maken met behulp van deskundigen dan gaat dat helpen bij het leveren van topprestaties. Het gaat wel een hele klus worden om dat bij alle renners te gaan uitzoeken, we hebben 27 renners.”

Voedzaam en lekker
In de topsport wordt al langer gebruikt gemaakt van voedingsdeskundigen. Vaak probeert men het eten dat sporters voorgeschoteld krijgen, onaantrekkelijk te maken. Als het te lekker is, is men bang dat de sporter te veel ervan eet. Ludidi gooit het over een andere boeg: het eten van de sporters moet zowel voedzaam als ook lekker zijn.

Combinatie van factoren
“De winst haal je niet alleen door de voeding of door training,” zegt Ludidi. “Het is een combinatie van factoren die er voor zorgt dat je goed kunt presteren. Dat is ook heel belangrijk binnen de Qhubeka gedacht.”

Ploeg met een hoger doel
De naam Qhubeka verwijst naar een project in Zuid-Afrika om kinderen en volwassenen fietsen te schenken zodat ze naar school of werk kunnen rijden. Qhubeka is geen sponsor, maar wordt juist gesteund door de wielerploeg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen