Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar krijgt vijf jaar cel voor crystalmethlab

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 21:26

De 61-jarige John R. uit Maastricht is donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een crystalmethlab in Noord-Brabant.

Dat meldt Omroep Brabant donderdag op haar website.

De crystal meth werd gekookt in Lage Zwaluwe. De productie werd in oktober 2018 bij toeval ontdekt. Het ging om een van de smerigste labs die de politie afgelopen jaren heeft opgerold, aldus het Openbaar Ministerie. Er lagen dertigduizend liter drugsafval en grondstoffen binnen. Er stonden ook twee kookketels van ieder 850 liter. Eentje was in elkaar gedrukt, mogelijk door een ongeluk met een chemische reactie.

Tweede spoor
De gemeente en de politie waren eigenlijk een hennepkwekerij op het spoor. Die werd ook gevonden onder het tuinhuis van de buurman en huurder van de loods. Deze Pedro D. was nog even voortvluchtig maar hij was de eerste die de politie kon pakken. Maanden later bleek er nog een tweede spoor van iemand. Ook die kon de politie vinden en arresteren, het was John R. uit Maastricht. Beide mannen waren bekenden van de politie en eerder al eens veroordeeld wegens drugsmisdrijven.

Latexhandschoenen
Het bewijs tegen beide mannen bestond onder meer uit DNA-sporen op latexhandschoenen die in het lab zijn gevonden. Zowel de rechtbank als justitie zijn ervan overtuigd dat meer mensen bij het lab betrokken waren. De drugsproductie draaide tussen 1 januari en 10 oktober 2018. Alles wijst erop dat er vooral amfetamine werd gemaakt. Het ging om 'kleinschalig kristalliseren' van crystal meth.

Breaking Bad
Crystal meth werd mede bekend door de Netflix-serie 'Breaking Bad'. Het is een zwaar verslavende drug waarmee criminelen flink geld kunnen verdienen. Het lab in Lage Zwaluwe was het eerste in zijn soort. Later werden nog meer crystalmethlabs door de politie opgerold. Daarbij zijn ook een aantal Mexicanen en Colombianen opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen