Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar hield unieke Bugatti’s verborgen in schuur

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 7:46

De 95-jarige kunstenaar August Thomassen hield jarenlang drie unieke Bugatti's uit de jaren '30 verborgen in een aftands schuurtje in het Belgische Neerharen, vlak over de grens bij Itteren.

Dat meldt Het Belang van Limburg.

Miljoen
Volgende maand worden de authentieke oldtimers geveild bij het Franse veilinghuis Artcurial. Geschatte waarde: één miljoen euro. "Een vondst waar je alleen maar van kan dromen", aldus het veilinghuis. In het schuurtje werden een Bugatti Cabriolet type 57, een Bugatti Limousine type 49 en Bugatti Type 40. De wagens gaan op 8 februari onder de veilinghamer.

Verborgen
De beeldhouwer kocht de drie wagens in de jaren '50. Omdat hij geen geld had om de zeldzame auto's te verzekeren, stalde hij ze in een schuurtje in het Belgische gehucht. Daar werden de zeldzame Franse auto's jarenlang verborgen gehouden. "We deden net alsof we ze jaren geleden al weg hadden gedaan", zegt de dochter van Thomassen tegen de krant.

Vorig jaar november werd er ingebroken. Daarop besloot de familie, met pijn in het hart, om de verborgen oldtimers te verkopen. "Ik ben trots dat ze zo lang bewaard zijn gebleven."

Video: Artcuriel/Youtube

L1mburg Centraal
Meer over de Bugatti's in L1mburg Centraal, L1VE om 17:30

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen