Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastrichtenaar hield unieke Bugatti’s verborgen in schuur

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 7:46

De 95-jarige kunstenaar August Thomassen hield jarenlang drie unieke Bugatti's uit de jaren '30 verborgen in een aftands schuurtje in het Belgische Neerharen, vlak over de grens bij Itteren.

Dat meldt Het Belang van Limburg.

Miljoen
Volgende maand worden de authentieke oldtimers geveild bij het Franse veilinghuis Artcurial. Geschatte waarde: één miljoen euro. "Een vondst waar je alleen maar van kan dromen", aldus het veilinghuis. In het schuurtje werden een Bugatti Cabriolet type 57, een Bugatti Limousine type 49 en Bugatti Type 40. De wagens gaan op 8 februari onder de veilinghamer.

Verborgen
De beeldhouwer kocht de drie wagens in de jaren '50. Omdat hij geen geld had om de zeldzame auto's te verzekeren, stalde hij ze in een schuurtje in het Belgische gehucht. Daar werden de zeldzame Franse auto's jarenlang verborgen gehouden. "We deden net alsof we ze jaren geleden al weg hadden gedaan", zegt de dochter van Thomassen tegen de krant.

Vorig jaar november werd er ingebroken. Daarop besloot de familie, met pijn in het hart, om de verborgen oldtimers te verkopen. "Ik ben trots dat ze zo lang bewaard zijn gebleven."

Video: Artcuriel/Youtube

L1mburg Centraal
Meer over de Bugatti's in L1mburg Centraal, L1VE om 17:30

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen