Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar gestrikt als nieuwe rechtsback PEC Zwolle

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 6:33

PEC Zwolle begint het nieuwe seizoen met Sai van Wermeskerken (25) als rechtsback. De Maastrichtenaar komt transfervrij over van Cambuur Leeuwarden.

In Leeuwarden liep het contract van de mandekker af, waardoor hij zonder transfersom kon overstappen naar een nieuwe club. Volgens RTV Oost tekent hij een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar.

Japanse moeder
Van Wermeskerken kent tot dusver een bijzonder carrièrepad. De zoon van een Nederlandse vader en een Japanse moeder kwam in Maastricht ter wereld, maar verhuisde naar het thuisland van zijn moeder toen hij twee jaar oud was. Daardoor speelde hij in de jeugdopleiding van Yatsugatake Hokuto en Ventforet Kofu. Toen hij op eigen benen kon staan, keerde hij terug naar Nederland. Daar ging hij voor FC Dordrecht voetballen.

Flirt met Eredivisie
In Dordrecht mocht van Wermeskerken kort proeven van de Eredivisie; hij speelde één volledige wedstrijd op het hoogste niveau namens die club. Daarna degradeerden de Schapenkoppen en speelde de rechtsback nog 66 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland. In de zomer van 2017 verkaste hij naar Leeuwarden. Met Cambuur streed hij twee seizoenen tevergeefs om promotie naar de Eredivisie. Nu maakt hij alsnog de stap naar het hoogste niveau.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen