Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar gestrikt als nieuwe rechtsback PEC Zwolle

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 6:33

PEC Zwolle begint het nieuwe seizoen met Sai van Wermeskerken (25) als rechtsback. De Maastrichtenaar komt transfervrij over van Cambuur Leeuwarden.

In Leeuwarden liep het contract van de mandekker af, waardoor hij zonder transfersom kon overstappen naar een nieuwe club. Volgens RTV Oost tekent hij een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar.

Japanse moeder
Van Wermeskerken kent tot dusver een bijzonder carrièrepad. De zoon van een Nederlandse vader en een Japanse moeder kwam in Maastricht ter wereld, maar verhuisde naar het thuisland van zijn moeder toen hij twee jaar oud was. Daardoor speelde hij in de jeugdopleiding van Yatsugatake Hokuto en Ventforet Kofu. Toen hij op eigen benen kon staan, keerde hij terug naar Nederland. Daar ging hij voor FC Dordrecht voetballen.

Flirt met Eredivisie
In Dordrecht mocht van Wermeskerken kort proeven van de Eredivisie; hij speelde één volledige wedstrijd op het hoogste niveau namens die club. Daarna degradeerden de Schapenkoppen en speelde de rechtsback nog 66 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland. In de zomer van 2017 verkaste hij naar Leeuwarden. Met Cambuur streed hij twee seizoenen tevergeefs om promotie naar de Eredivisie. Nu maakt hij alsnog de stap naar het hoogste niveau.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen