Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar Gerts wint Volta Limburg Classic

Geplaatst opzaterdag 2 april 2016 - 17:05

Floris Gerts heeft zaterdagmiddag de Volta Limburg Classic gewonnen.

De Maastrichtenaar profiteerde daarmee van de overmacht van zijn ploeg (BMC) en boekte de grootste zege uit zijn loopbaan

Gilbert
BMC verscheen aan de start met drievoudig winnaar van de Amstel Gold Race, Phillipe Gilbert. Op meer dan vijftig kilometer van de finish was het al Gilbert zelf die op één van de heuveltjes achter Davide Rebellin aan ging. Vanaf dat moment was het zijn ploeg (BMC) dat de koers bepaalde.

Overmacht
Uiteindelijk resulteerde dat in een kopgroep van tien, waarin vijf man van BMC zaten. Daarachter probeerde met name Lotto Jumbo de meubelen nog te redden, maar de Nederlandse ploeg kon niet voorkomen dat de kopgroep vooruit bleef.

Winst
Uiteindelijk ontsnapte Gerts in de laatste kilometers en hield hij op de streep net genoeg over om Sonny Colbrelli en zijn ploeggenoten Phillippe Gilbert en Rick Zabel achter zich te laten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen aan start Volta Limburg Classic
Lotto-Jumbo en BMC naar Volta Limburg Classic
Wielertalent Floris Gerts tekent profcontract bij BMC
Gerts 43ste in tweede etappe Ronde van Luxemburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen