Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar dreigde rechtbank op te blazen

Geplaatst opwoensdag 1 oktober 2014 - 22:21

De 31-jarige R.J. uit Maastricht heeft in die stad een rechter, een gerechtsdeurwaarder, een medewerker van de gemeente en zijn huurbaas met de dood bedreigd.

Hij heeft ook meermalen naar de rechtbank gebeld met de mededeling dat hij het gebouw zou opblazen.

In cel
De Maastrichtenaar zit al sinds maart in de cel. Hij moet in december voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen op verdenking van vier misdrijven tegen het leven gericht, en van het in gevaar brengen van personen en goederen. Dat blijkt uit een dagvaarding van het parket Oost-Brabant.

De Maastrichtenaar gaf de vermeende slachtoffers in februari en maart telefonisch of schriftelijk te verstaan dat hij er niet voor zou terugdeinzen een pistool tegen hen te gebruiken. Ook dreigde hij een civiele rechter neer te schieten of neer te steken en ook de gerechtsdeurwaarder werd met de dood bedreigd.

Onderzoek
In afwachting van de rechtszaak wil advocaat Ivo van de Bergh alleen bevestigen dat zijn cliënt vastzit in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Vught en dat de man is onderzocht in het Pieter Baancentrum in Utrecht. Van de Bergh wil niet vooruitlopen op het resultaat van dat onderzoek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee jaar celstraf voor verkrachting in Maastricht
Met mes zwaaiende vluchteling wilde 'mensen laten schrikken'
Man uit Maastricht krijgt celstraf voor bedreigingen
Man die dreigde ex in brand te steken op vrije voeten
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen