Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar Bastings stijgt op Europese CDA-lijst

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 13:40

Jimmy Bastings uit Maastricht is onverwacht één plaats gestegen op de kandidatenlijst van het CDA voor de Europese verkiezingen van eind mei.

Bastings is geklommen van de twaalfde naar de elfde plek.

Teruggetrokken
Dat heeft ermee te maken dat de nummer drie van de lijst, oud-wethouder Karsten Klein van Den Haag, zich heeft teruggetrokken. Dat is gebeurd om privé-redenen.
Alle kandidaten onder hem schuiven daardoor een plaats op, onder wie dus Jimmy Bastings.

Weinig kans
Toch blijft de kans minimaal dat hij wordt gekozen in het Europees Parlement. Het CDA heeft momenteel vijf zetels. Bastings is met zijn 26 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Momenteel werkt hij voor de CDA-delegatie in het Europees Parlement

Jeroen Lenaers
Europarlementslid Jeroen Lenaers uit Stramproy staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst van de partij. Daarmee lijkt hij wel verzekerd van een nieuwe termijn. Lenaers behaalde bij de Europese verkiezingen in 2014 zo’n 36.500 voorkeurstemmen, waarvan bijna 27.500 in Limburg.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen