Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar Bastings stijgt op Europese CDA-lijst

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 13:40

Jimmy Bastings uit Maastricht is onverwacht één plaats gestegen op de kandidatenlijst van het CDA voor de Europese verkiezingen van eind mei.

Bastings is geklommen van de twaalfde naar de elfde plek.

Teruggetrokken
Dat heeft ermee te maken dat de nummer drie van de lijst, oud-wethouder Karsten Klein van Den Haag, zich heeft teruggetrokken. Dat is gebeurd om privé-redenen.
Alle kandidaten onder hem schuiven daardoor een plaats op, onder wie dus Jimmy Bastings.

Weinig kans
Toch blijft de kans minimaal dat hij wordt gekozen in het Europees Parlement. Het CDA heeft momenteel vijf zetels. Bastings is met zijn 26 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Momenteel werkt hij voor de CDA-delegatie in het Europees Parlement

Jeroen Lenaers
Europarlementslid Jeroen Lenaers uit Stramproy staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst van de partij. Daarmee lijkt hij wel verzekerd van een nieuwe termijn. Lenaers behaalde bij de Europese verkiezingen in 2014 zo’n 36.500 voorkeurstemmen, waarvan bijna 27.500 in Limburg.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen