Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar (20) komt ook om bij verkeersdrama België

Geplaatst opzondag 7 juli 2019 - 11:01

Naast de twee oud-jeugdspelers van MVV is ook Maastrichtenaar Helton Fernandes (20) omgekomen bij het ongeval in Kortessem.

Dit meldt De Limburger. Bij het ongeval dat gebeurde vlakbij Hasselt in België kwamen zaterdagmorgen in totaal vijf mensen om. De auto met de vijf slachtoffers boorde zich vroeg in de gevel van een café.

Crowdfunding
Fernandes speelde afgelopen seizoen bij de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris, in de vierde klasse. Hij zou nu gaan spelen bij derdeklasser SCM. Er is nu een crowdfunding actie gestart voor het afscheid van de jongen. 'Hij is te vroeg van ons weggegaan. Wij willen de familie steunen door een steentje bij te dragen. Zodat ook de familie en nabestaanden goed afscheid kunnen nemen', staat er te lezen.

Belofte
Een van de andere dodelijke slachtoffers is Mo Nitcheu, een 19-jarige speler uit de A-kern van voetbalclub STVV uit Sint Truiden."Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu", luidt het op de Twitterpagina van de Club. "Vanuit de STVV-familie wensen we de familie en vrienden van Mo heel veel sterkte toe met dit grote verlies."

Venlo
De aanvaller tekende in mei vorig jaar zijn eerste profcontract voor drie seizoenen. Vrijdagavond was hij nog één van de uitblinkers in het oefenduel tegen VVV-Venlo (3-3), op trainingskamp in Horst.

Jeugdopleiding
Ook een derde slachtoffer was een voetballer. Gerrit Bos doorliep de jeugdopleiding van Racing Genk en speelde ooit voor MVV Maastricht, dat net als STVV haar medeleven betuigde op haar site. "MVV Maastricht betreurt het verlies van twee oud-jeugdspelers. Gerrit Bos en Mo Nitcheu overleden vanmorgen vroeg bij een zwaar ongeval in Kortessem. MVV wenst familie en vrienden van beiden heel veel sterkte met dit zware verlies."

Lees ook: Oud-jeugdspelers MVV verongelukt in België

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen