Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastrichtenaar (20) komt ook om bij verkeersdrama België

Geplaatst opzondag 7 juli 2019 - 11:01

Naast de twee oud-jeugdspelers van MVV is ook Maastrichtenaar Helton Fernandes (20) omgekomen bij het ongeval in Kortessem.

Dit meldt De Limburger. Bij het ongeval dat gebeurde vlakbij Hasselt in België kwamen zaterdagmorgen in totaal vijf mensen om. De auto met de vijf slachtoffers boorde zich vroeg in de gevel van een café.

Crowdfunding
Fernandes speelde afgelopen seizoen bij de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris, in de vierde klasse. Hij zou nu gaan spelen bij derdeklasser SCM. Er is nu een crowdfunding actie gestart voor het afscheid van de jongen. 'Hij is te vroeg van ons weggegaan. Wij willen de familie steunen door een steentje bij te dragen. Zodat ook de familie en nabestaanden goed afscheid kunnen nemen', staat er te lezen.

Belofte
Een van de andere dodelijke slachtoffers is Mo Nitcheu, een 19-jarige speler uit de A-kern van voetbalclub STVV uit Sint Truiden."Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu", luidt het op de Twitterpagina van de Club. "Vanuit de STVV-familie wensen we de familie en vrienden van Mo heel veel sterkte toe met dit grote verlies."

Venlo
De aanvaller tekende in mei vorig jaar zijn eerste profcontract voor drie seizoenen. Vrijdagavond was hij nog één van de uitblinkers in het oefenduel tegen VVV-Venlo (3-3), op trainingskamp in Horst.

Jeugdopleiding
Ook een derde slachtoffer was een voetballer. Gerrit Bos doorliep de jeugdopleiding van Racing Genk en speelde ooit voor MVV Maastricht, dat net als STVV haar medeleven betuigde op haar site. "MVV Maastricht betreurt het verlies van twee oud-jeugdspelers. Gerrit Bos en Mo Nitcheu overleden vanmorgen vroeg bij een zwaar ongeval in Kortessem. MVV wenst familie en vrienden van beiden heel veel sterkte met dit zware verlies."

Lees ook: Oud-jeugdspelers MVV verongelukt in België

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen