Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht zweert bij culturele broedplaatsen

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 6:32

Maastricht gaat de komende tijd fors inzetten op de ontwikkeling en uitbreiding van culturele en creatieve ‘broed- en vrijplaatsen’ in de stad.

Om dat doel te bereiken, wil het stadsbestuur bij wijze van proef ook snelle en tijdelijke wijzigingen van bestemmingsplannen toestaan. Zo kunnen bijvoorbeeld leegstaande gebouwen zonder ellenlange procedures de gewenste ‘creatieve’ invulling krijgen.

Impulsen
Volgens wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Stadsontwikkeling) verschaft zo’n experiment de broodnodige ‘extra impulsen’ om ook de vastgoedsector te porren mee te doen. De vrij- en broedplaatsen zijn een modieuze term voor verzamelgebouwen waarin - onder meer - startende en gevestigde ondernemers in de creatieve en culturele sector werken, ideeën uitwisselen en recreëren.

Financiële smeerolie
In het nieuwe broedplaatsenbeleid komt de regierol en servicefunctie in handen van Maastricht-LAB. Deze lokale organisatie is in 2012 opgericht om de stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht vaart te geven. Als de gemeenteraad volgende maand akkoord gaat, legt het college van B en W voor de komende twee jaar alvast 120.000 euro op tafel als financiële smeerolie.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Vrees voor parkeerchaos door woonwarenhuis Loods 5
Maastricht bezorgd over verkoop sociale huurwoningen
Alle nieuwbouwplannen Maastricht onder de loep
Gerdo van Grootheest burgemeester van Culemborg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen