Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht zweert bij culturele broedplaatsen

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 6:32

Maastricht gaat de komende tijd fors inzetten op de ontwikkeling en uitbreiding van culturele en creatieve ‘broed- en vrijplaatsen’ in de stad.

Om dat doel te bereiken, wil het stadsbestuur bij wijze van proef ook snelle en tijdelijke wijzigingen van bestemmingsplannen toestaan. Zo kunnen bijvoorbeeld leegstaande gebouwen zonder ellenlange procedures de gewenste ‘creatieve’ invulling krijgen.

Impulsen
Volgens wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Stadsontwikkeling) verschaft zo’n experiment de broodnodige ‘extra impulsen’ om ook de vastgoedsector te porren mee te doen. De vrij- en broedplaatsen zijn een modieuze term voor verzamelgebouwen waarin - onder meer - startende en gevestigde ondernemers in de creatieve en culturele sector werken, ideeën uitwisselen en recreëren.

Financiële smeerolie
In het nieuwe broedplaatsenbeleid komt de regierol en servicefunctie in handen van Maastricht-LAB. Deze lokale organisatie is in 2012 opgericht om de stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht vaart te geven. Als de gemeenteraad volgende maand akkoord gaat, legt het college van B en W voor de komende twee jaar alvast 120.000 euro op tafel als financiële smeerolie.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Vrees voor parkeerchaos door woonwarenhuis Loods 5
Maastricht bezorgd over verkoop sociale huurwoningen
Alle nieuwbouwplannen Maastricht onder de loep
Gerdo van Grootheest burgemeester van Culemborg
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen