Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht zweert bij culturele broedplaatsen

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 6:32

Maastricht gaat de komende tijd fors inzetten op de ontwikkeling en uitbreiding van culturele en creatieve ‘broed- en vrijplaatsen’ in de stad.

Om dat doel te bereiken, wil het stadsbestuur bij wijze van proef ook snelle en tijdelijke wijzigingen van bestemmingsplannen toestaan. Zo kunnen bijvoorbeeld leegstaande gebouwen zonder ellenlange procedures de gewenste ‘creatieve’ invulling krijgen.

Impulsen
Volgens wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Stadsontwikkeling) verschaft zo’n experiment de broodnodige ‘extra impulsen’ om ook de vastgoedsector te porren mee te doen. De vrij- en broedplaatsen zijn een modieuze term voor verzamelgebouwen waarin - onder meer - startende en gevestigde ondernemers in de creatieve en culturele sector werken, ideeën uitwisselen en recreëren.

Financiële smeerolie
In het nieuwe broedplaatsenbeleid komt de regierol en servicefunctie in handen van Maastricht-LAB. Deze lokale organisatie is in 2012 opgericht om de stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht vaart te geven. Als de gemeenteraad volgende maand akkoord gaat, legt het college van B en W voor de komende twee jaar alvast 120.000 euro op tafel als financiële smeerolie.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Vrees voor parkeerchaos door woonwarenhuis Loods 5
Maastricht bezorgd over verkoop sociale huurwoningen
Alle nieuwbouwplannen Maastricht onder de loep
Gerdo van Grootheest burgemeester van Culemborg
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen