Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht ziet mogelijkheden in betaalbare mini-huizen

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 6:17

Tiny Houses, kleine woningen, winnen snel aan populariteit. Ook de gemeente Maastricht ziet mogelijkheden.

Dat schrijft het college in antwoord op vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

Initiatiefnemers
Volgens wethouder Van Grootheest hebben zich inmiddels al enkele initiatiefnemers gemeld voor de bouw van kleine huizen. Onder hen bevinden zich twee particulieren. ‘Met die partijen is overleg gevoerd over de randvoorwaarden waarbinnen dit initiatief verder vorm kan krijgen’, schrijft Van Grootheest. Tijdelijke verhuur van kleine huizen behoort ook tot de mogelijkheden, aldus de wethouder.

In één dag gebouwd
Tiny houses, ook wel XXS-woninkjes genoemd, winnen snel aan populariteit. Zo heeft de firma Heijmans al diverse minihuisjes in Noord- en Midden-Limburg opgeleverd. Ze worden door het bouwbedrijf in één dag neergezet voor één of twee personen die acuut onderdak nodig hebben. Het gaat om huisjes van amper 38 vierkante meter oppervlakte. De kosten bedragen ongeveer 70.000 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Maastricht moet meedoen aan provinciale startersregeling'
Weert lokt nieuwe inwoners met wandeling en goodiebag
CDA wil meer betaalbare starterswoningen in Venray
Bewoners villapark krijgen na jaren eindelijk buren
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen