Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht ziet meer inwoners vertrekken dan komen

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 15:37

In de eerste helft van dit jaar verhuisden er minder mensen naar Maastricht toe dan dat er vertrokken.

De provinciehoofdstad raakte van januari tot juli netto precies 543 inwoners kwijt door verhuizing, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat zijn er zo'n 100 meer dan in de eerste helft van vorig jaar.

Uittocht
Maastricht verwelkomde dan wel 2.135 nieuwe inwoners, maar in die periode deden er ook 2.678 Maastrichtenaren hun voordeur in die gemeente voor het laatst dicht. De uittocht van Maastrichtenaren duurt al enkele jaren. In 2017 en 2018 keerden steeds zo'n 1.000 Maastrichtenaren de stad de rug toe, en ook dit jaar lijkt dus die kant op te gaan.

Relatief
Met een totaal van ongeveer 121.000 Maastrichtenaren daalde de bevolking door verhuizing daar de afgelopen jaren dus steeds dus zo'n 0,8 procent.

Uitzondering
Maastricht is wat deze verhuiscijfers betreft een uitzondering in Limburg. De meeste gemeenten lieten de afgelopen twee en een half jaar veel minder dramatische cijfers zien, van meestal enkele tientallen inwoners die erbij kwamen of vertrekken.

Heerlen
In de eerste zes maanden van 2019 was Heerlen de populairste gemeente van Limburg om naartoe te verhuizen. Daar vertrokken 2144 mensen, maar kwamen er 2358 bij waardoor er 214 nieuwe Heerlenaren bij kwamen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen