Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht wint slag om Songfestival'

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 20:00

Terwijl Rotterdam zich nog hard maakt voor een Eurovisiesongfestival in Ahoy, zou organisator European Broadcasting Union (EBU) er al lang uit zijn.

Muziektempel MECC in Maastricht heeft daar namelijk de voorkeur, zeggen ingewijden tegen het AD.

Topografisch voordeel
Volgens Hilversumse bronnen is de symbolische waarde, vanwege onder meer het Verdrag van Maastricht, ook dé reden van de EBU om het Songfestivalcircus te laten neerstrijken in de Limburgse stad. Andere argumenten: Maastricht heeft als knooppunt van drie landen een topografisch voordeel, er is een historische binnenstad en bij de EBU leeft de verwachting van een fikse financiële bijdrage.

Thuis, in Maastricht
Via Instagram heeft de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake zich ook al hoopvol uitgelaten over het festival. 'It's a wrap. Het bidbook is af. Wat ons betreft komt het Eurovisie Songfestival thuis in Maastricht! Gouverneur Theo Bovens en ik kunnen niet wachten om het resultaat van Maastricht en Limburg te presenteren. Tot woensdag', schrijft ze.

Aangifte
Ondertussen heeft de burgemeester van Den Bosch aangifte gedaan omdat er informatie is gelekt uit een besloten raadsvergadering over het organiseren van het songfestival. Burgemeester Jack Mikkers heeft dat bevestigd na berichtgeving door het Brabants Dagblad.

Openbaar
Op een besloten raadsvergadering werd dinsdag besloten of Den Bosch zich kandidaat moet stellen voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival 2020. Besloten werd om de afspraken die toen zijn gemaakt pas op 10 juli openbaar te maken. Dat is het moment dat het bidbook uiterlijk ingeleverd dient te worden. Het Brabants Dagblad meldde woensdag op basis van "betrouwbare bronnen" echter dat de PVV en GroenLinks tegen de komst van het songfestival hadden gestemd. "Het feit dat informatie uit de geheime raadsvergadering in de openbaarheid is gebracht is een zeer kwalijke en betreurenswaardige zaak", aldus de gemeente.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen