Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht wint slag om Songfestival'

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 20:00

Terwijl Rotterdam zich nog hard maakt voor een Eurovisiesongfestival in Ahoy, zou organisator European Broadcasting Union (EBU) er al lang uit zijn.

Muziektempel MECC in Maastricht heeft daar namelijk de voorkeur, zeggen ingewijden tegen het AD.

Topografisch voordeel
Volgens Hilversumse bronnen is de symbolische waarde, vanwege onder meer het Verdrag van Maastricht, ook dé reden van de EBU om het Songfestivalcircus te laten neerstrijken in de Limburgse stad. Andere argumenten: Maastricht heeft als knooppunt van drie landen een topografisch voordeel, er is een historische binnenstad en bij de EBU leeft de verwachting van een fikse financiële bijdrage.

Thuis, in Maastricht
Via Instagram heeft de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake zich ook al hoopvol uitgelaten over het festival. 'It's a wrap. Het bidbook is af. Wat ons betreft komt het Eurovisie Songfestival thuis in Maastricht! Gouverneur Theo Bovens en ik kunnen niet wachten om het resultaat van Maastricht en Limburg te presenteren. Tot woensdag', schrijft ze.

Aangifte
Ondertussen heeft de burgemeester van Den Bosch aangifte gedaan omdat er informatie is gelekt uit een besloten raadsvergadering over het organiseren van het songfestival. Burgemeester Jack Mikkers heeft dat bevestigd na berichtgeving door het Brabants Dagblad.

Openbaar
Op een besloten raadsvergadering werd dinsdag besloten of Den Bosch zich kandidaat moet stellen voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival 2020. Besloten werd om de afspraken die toen zijn gemaakt pas op 10 juli openbaar te maken. Dat is het moment dat het bidbook uiterlijk ingeleverd dient te worden. Het Brabants Dagblad meldde woensdag op basis van "betrouwbare bronnen" echter dat de PVV en GroenLinks tegen de komst van het songfestival hadden gestemd. "Het feit dat informatie uit de geheime raadsvergadering in de openbaarheid is gebracht is een zeer kwalijke en betreurenswaardige zaak", aldus de gemeente.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen