Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil waterbus naar drukke ENCI-groeve

Geplaatst opzondag 5 november 2017 - 10:36

De gemeente Maastricht en de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) onderzoeken of waterbus realiseerbaar en betaalbaar is.

De bootverbinding zou bezoekers van van het stadscentrum naar de kade aan de Hoge Kanaaldijk bij de ENCI-groeve moeten brengen, zo meldt De Limburger.

Personenterminal
De krant weet dat er plannen liggen om de kade bij de groeve in te richten als ‘personenterminal’. Er zou een eerste verkenning hebben plaatsgevonden. Wel is laad- en loskade langs de Maas al verlengd. Bezoekers over de Maas vervoeren is volgens de stad een goed alternatief.

Tijdje dicht
De groeve werd in juni gesloten nadat het gebied overspoeld werd door nieuwsgierige wandelaars. Daardoor ontstonden er onveilige situaties, met name rondom het grote natuurbad.

Lees ook: ENCI-groeve gaat weer open voor publiek

Recreatieplan
In de toekomst wordt nog nagedacht over een precieze invulling voor het bad. Mogelijk wordt het natuurwater gebruikt voor wellness of andere vormen van waterpret. De betrokken partijen benadrukken dat de natuur daar niet onder mag lijden. Er wordt nog gewerkt aan een recreatieplan voor de groeve.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen