Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil verbod op vuurwerk

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 6:25

Een meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur nog dit jaar vuurwerkvrije zones aanwijst.

Zo zou het rond de jaarwisseling verboden moeten worden om vuurwerk af te steken bij winkelcentra, verzorgingstehuizen, schoolpleinen, kwetsbare monumentale panden en dierenopvangcentra.

Steun
Een motie van die strekking, opgesteld door de Seniorenpartij Maastricht, wordt dinsdagavond besproken in de raadsvergadering. Naar verluidt kan het voorstel rekenen op steun van acht van de elf raadsfracties. Alleen PvdA, VVD en PVM zouden er geen heil in zien.

Volgens de opstellers van de motie is de overlast, die wordt veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk, de afgelopen jaren enorm toegenomen, ergeren steeds meer inwoners zich daaraan en moet de gemeente snel maatregelen nemen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoes: ‘Meld overlast geknal rotjes in Maastricht’
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
‘Vuurwerkvrije zone in Maastricht niet nodig’
Jaarwisseling in Limburg: Meer dan 10 alcoholvergiftigingen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen