Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht wil verbod op vuurwerk

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 6:25

Een meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur nog dit jaar vuurwerkvrije zones aanwijst.

Zo zou het rond de jaarwisseling verboden moeten worden om vuurwerk af te steken bij winkelcentra, verzorgingstehuizen, schoolpleinen, kwetsbare monumentale panden en dierenopvangcentra.

Steun
Een motie van die strekking, opgesteld door de Seniorenpartij Maastricht, wordt dinsdagavond besproken in de raadsvergadering. Naar verluidt kan het voorstel rekenen op steun van acht van de elf raadsfracties. Alleen PvdA, VVD en PVM zouden er geen heil in zien.

Volgens de opstellers van de motie is de overlast, die wordt veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk, de afgelopen jaren enorm toegenomen, ergeren steeds meer inwoners zich daaraan en moet de gemeente snel maatregelen nemen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoes: ‘Meld overlast geknal rotjes in Maastricht’
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
‘Vuurwerkvrije zone in Maastricht niet nodig’
Jaarwisseling in Limburg: Meer dan 10 alcoholvergiftigingen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen