Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil tot 2023 door met burgemeester Penn

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 22:22

De gemeenteraad van Maastricht wil dat Annemarie Penn-te Strake aanblijft als burgemeester van Maastricht tot de zomer van 2023.

De raad heeft donderdag besloten haar aan te bevelen voor herbenoeming. Op basis van deze aanbeveling brengt gouverneur Theo Bovens een advies uit aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij besluit uiteindelijk over de herbenoeming.

Coronapandemie
Herbenoeming van de burgemeester was ook aanbevolen door de vertrouwenscommissie. Een tweede ambtstermijn van dezelfde burgemeester betekent bestuurlijke continuïteit, en dat is goed voor de gemeente, zo is de opvatting. Zeker nu burgemeester Penn-te Strake zoveel ervaring heeft opgedaan in de veiligheidsregio en op het gebied van veiligheid, zeker in een tijd waarin veel aandacht uitgaat naar bestrijding van het coronavirus.

Pensioen in 2023
Annemarie Penn-te Strake begon op 1 juli 2015 als burgemeester van Maastricht voor een termijn van zes jaar. Bij herbenoeming komt daar normaal een tweede termijn van zes jaar bij. Maar de burgemeester van Maastricht bereikt in juli 2023 de leeftijd van 70 jaar. En dan moet ze met pensioen, want 70 jaar is in Nederland de maximale leeftijd voor een burgemeester.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen