Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 8:22

Het gemeentebestuur van Maastricht wil het tekort aan betaalbare woningen in de stad aanpakken. Daarom mogen er volgend jaar maximaal 500 tijdelijke woningen gebouwd worden.

De gemeente vraagt aan onder andere woningcorporaties om met voorstellen te komen om de tijdelijke woningen te realiseren. Deze partijen kunnen hun plannen tot 20 januari 2019 kenbaar maken bij de gemeente.

Geestelijke gezondheidszorg
De woningmarkt van de stad zit volgens de gemeente in een stroomversnelling. Huizenprijzen stijgen en de krapte neemt toe. Door de economische groei en het achterblijven van nieuwbouw in de afgelopen jaren, mede door de crisis, is de vraag naar woningen gestegen in Maastricht. De tijdelijke woningen moeten voornamelijk uitkomst bieden voor statushouders, inwoners die de geestelijke gezondheidszorg verlaten en andere inwoners die met spoed een plek zoeken.

Internationale opleidingen
Volgens de gemeente is de verwachting dat het tekort aan betaalbare woningen de komende tien jaar zal aanhouden. Ook start de Universiteit Maastricht in september 2019 met enkele nieuwe internationale opleidingen. Hierdoor is de verwachting dat er meer studenten bij gaan komen in de provinciehoofdstad.

Betaalbare plek
"Het gaat goed met onze stad, maar mede hierdoor wordt een aantal groepen kwetsbaar op de woningmarkt. We willen dat Maastricht voor iedereen een prettige en betaalbare plek blijft om te wonen. Daarom kiezen we voor een oplossing die op korte termijn uitkomst biedt, maar die er tevens voor zorgt dat er over tien jaar geen structureel overschot ontstaat", laat Vivianne Heijnen, wethouder Wonen weten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen