Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 8:22

Het gemeentebestuur van Maastricht wil het tekort aan betaalbare woningen in de stad aanpakken. Daarom mogen er volgend jaar maximaal 500 tijdelijke woningen gebouwd worden.

De gemeente vraagt aan onder andere woningcorporaties om met voorstellen te komen om de tijdelijke woningen te realiseren. Deze partijen kunnen hun plannen tot 20 januari 2019 kenbaar maken bij de gemeente.

Geestelijke gezondheidszorg
De woningmarkt van de stad zit volgens de gemeente in een stroomversnelling. Huizenprijzen stijgen en de krapte neemt toe. Door de economische groei en het achterblijven van nieuwbouw in de afgelopen jaren, mede door de crisis, is de vraag naar woningen gestegen in Maastricht. De tijdelijke woningen moeten voornamelijk uitkomst bieden voor statushouders, inwoners die de geestelijke gezondheidszorg verlaten en andere inwoners die met spoed een plek zoeken.

Internationale opleidingen
Volgens de gemeente is de verwachting dat het tekort aan betaalbare woningen de komende tien jaar zal aanhouden. Ook start de Universiteit Maastricht in september 2019 met enkele nieuwe internationale opleidingen. Hierdoor is de verwachting dat er meer studenten bij gaan komen in de provinciehoofdstad.

Betaalbare plek
"Het gaat goed met onze stad, maar mede hierdoor wordt een aantal groepen kwetsbaar op de woningmarkt. We willen dat Maastricht voor iedereen een prettige en betaalbare plek blijft om te wonen. Daarom kiezen we voor een oplossing die op korte termijn uitkomst biedt, maar die er tevens voor zorgt dat er over tien jaar geen structureel overschot ontstaat", laat Vivianne Heijnen, wethouder Wonen weten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen