Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil alle wijken betrekken bij Songfestival

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 10:39

Een van de speerpunten in het Songfestival-bidbook is het betrekken van alle 43 Maastrichtse wijken.

Dat zegt Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht tegen L1.

Afgereisd
Een delegatie van onder anderen gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester zijn woensdagmorgen afgereisd naar Hilversum om het bidbook voor de organisatie van het Songfestival aan te bieden. "Wij vinden het heel belangrijk dat alle inwoners van Maastricht meedoen", zegt Penn.

Lees ook: Bidbook songfestival vandaag aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Het bidbook werd rond 10:30 uur aangeboden in Hilversum en werd met veel enthousiasme ontvangen.

Eigen wijk
De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Mediapark
Een week voor het aanbieden van het bidboek is het Mediapark al volgehangen met posters en banieren van Maastricht. "Ze voelen dat we eraan zitten te komen", vertelt MECC-directeur Rob van de Wiel.

Video: L1

Race om geld
De Provincie Limburg en de gemeente Maastricht trekken samen op als het gaat om de financiën van het wereldwijde liedjesfestijn. Welke bedragen daarin omgaan, wil gouverneur Bovens niet zeggen. "Het mag geen race om geld zijn, maar een race om het verhaal. Het financiële gedeelte is ook niet de inzet van het bidboek. Het gaat om de kwaliteiten van de activiteiten, de side-events die je organiseert. Wij willen bijvoorbeeld de rode loperceremonie in het Gouvernement laten plaatsvinden, waardoor je een heel mooi startevent kunt krijgen van de Songfestivalweek."

Kandidaten
Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Zoals verwacht hebben Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht een bidbook ingediend bij de organisatie, Het bidbook van Utrecht is woensdagmorgen meegegeven aan een fietskoerier, die het document naar de NPO in Hilversum brengt.

Het bidbook van Maastricht wordt overigens niet openbaar gemaakt. Mogelijk komt er wel nog een samenvatting met informatie naar buiten.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen