Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil alle wijken betrekken bij Songfestival

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 10:39

Een van de speerpunten in het Songfestival-bidbook is het betrekken van alle 43 Maastrichtse wijken.

Dat zegt Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht tegen L1.

Afgereisd
Een delegatie van onder anderen gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester zijn woensdagmorgen afgereisd naar Hilversum om het bidbook voor de organisatie van het Songfestival aan te bieden. "Wij vinden het heel belangrijk dat alle inwoners van Maastricht meedoen", zegt Penn.

Lees ook: Bidbook songfestival vandaag aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Het bidbook werd rond 10:30 uur aangeboden in Hilversum en werd met veel enthousiasme ontvangen.

Eigen wijk
De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Mediapark
Een week voor het aanbieden van het bidboek is het Mediapark al volgehangen met posters en banieren van Maastricht. "Ze voelen dat we eraan zitten te komen", vertelt MECC-directeur Rob van de Wiel.

Video: L1

Race om geld
De Provincie Limburg en de gemeente Maastricht trekken samen op als het gaat om de financiën van het wereldwijde liedjesfestijn. Welke bedragen daarin omgaan, wil gouverneur Bovens niet zeggen. "Het mag geen race om geld zijn, maar een race om het verhaal. Het financiële gedeelte is ook niet de inzet van het bidboek. Het gaat om de kwaliteiten van de activiteiten, de side-events die je organiseert. Wij willen bijvoorbeeld de rode loperceremonie in het Gouvernement laten plaatsvinden, waardoor je een heel mooi startevent kunt krijgen van de Songfestivalweek."

Kandidaten
Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Zoals verwacht hebben Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht een bidbook ingediend bij de organisatie, Het bidbook van Utrecht is woensdagmorgen meegegeven aan een fietskoerier, die het document naar de NPO in Hilversum brengt.

Het bidbook van Maastricht wordt overigens niet openbaar gemaakt. Mogelijk komt er wel nog een samenvatting met informatie naar buiten.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen