Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht wil alle wijken betrekken bij Songfestival

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 10:39

Een van de speerpunten in het Songfestival-bidbook is het betrekken van alle 43 Maastrichtse wijken.

Dat zegt Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht tegen L1.

Afgereisd
Een delegatie van onder anderen gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester zijn woensdagmorgen afgereisd naar Hilversum om het bidbook voor de organisatie van het Songfestival aan te bieden. "Wij vinden het heel belangrijk dat alle inwoners van Maastricht meedoen", zegt Penn.

Lees ook: Bidbook songfestival vandaag aangeboden: hoe ziet dat eruit?

Het bidbook werd rond 10:30 uur aangeboden in Hilversum en werd met veel enthousiasme ontvangen.

Eigen wijk
De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Mediapark
Een week voor het aanbieden van het bidboek is het Mediapark al volgehangen met posters en banieren van Maastricht. "Ze voelen dat we eraan zitten te komen", vertelt MECC-directeur Rob van de Wiel.

Video: L1

Race om geld
De Provincie Limburg en de gemeente Maastricht trekken samen op als het gaat om de financiën van het wereldwijde liedjesfestijn. Welke bedragen daarin omgaan, wil gouverneur Bovens niet zeggen. "Het mag geen race om geld zijn, maar een race om het verhaal. Het financiële gedeelte is ook niet de inzet van het bidboek. Het gaat om de kwaliteiten van de activiteiten, de side-events die je organiseert. Wij willen bijvoorbeeld de rode loperceremonie in het Gouvernement laten plaatsvinden, waardoor je een heel mooi startevent kunt krijgen van de Songfestivalweek."

Kandidaten
Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Zoals verwacht hebben Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht een bidbook ingediend bij de organisatie, Het bidbook van Utrecht is woensdagmorgen meegegeven aan een fietskoerier, die het document naar de NPO in Hilversum brengt.

Het bidbook van Maastricht wordt overigens niet openbaar gemaakt. Mogelijk komt er wel nog een samenvatting met informatie naar buiten.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen