Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil af van de restzak

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 21:58

Tussen nu en 2030 moet de restzak voor afval uit het straatbeeld van Maastricht zijn verdwenen. Het stadsbestuur van Maastricht wil toe naar een 'afvalloze' stad.

Dat betekent dat ook restafval verder uitgesorteerd moet worden.

Aparte container
Hoe dat gaat gebeuren, moet nog worden uitgewerkt. Mogelijk wordt er een container voor restafval toegevoegd aan de bestaande milieuperrons. Het kan ook zo zijn dat er een aparte huiscontainer komt voor restafval. Een totaal ander inzamelsysteem is ook nog mogelijk, zo zegt wethouder André Willems (Seniorenpartij, Stadsbeheer).

Klimaatneutraal
De Maastrichtse politiek heeft al een aantal vergaderingen belegd, die uiteindelijk aan het einde van het jaar moeten leiden tot een nieuw afvalbeleidsplan. Dat biedt een doorkijk naar het jaar 2030 waarin Maastricht twee 'groene' doelstellingen wil hebben behaald: een klimaatneutrale stad en een afvalloze stad.

Lees donderdag meer informatie in De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Textiel Kleding Afval
Textiel wordt ingezameld op milieuperrons in Maastricht
Afval Vuilniszak
819 zakken vol afval langs Maas in Maastricht
Provincie legt afvalbedrijven aan de ketting
Afvalknipkaart voor inwoners Brunssum
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen