Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil 1000 extra studentenkamers

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 19:19

De gemeente Maastricht wil tussen nu en 2018 maximaal duizend extra studentenkamers realiseren op campussen op diverse plekken in de stad. Dat is afgesproken met de Universiteit Maastricht (UM).

In een gezamenlijke visie hebben gemeente en UM afgesproken te kiezen voor grootschalige en geconcentreerde studentenhuisvesting.

The Student Hotel
Eerste plannen zijn al ontwikkeld voor het Carré-gebouw en het voormalig Bonnefantencollege aan de Tongerseweg en voor het Eiffelgebouw waar The Student Hotel zich moet vestigen.

Buitenlandse studenten
De campussen zullen vooral worden bevolkt door buitenlandse studenten. Zij zijn van thuis uit meer gewoon met het campusidee, waar behalve wonen ook nog andere faciliteiten zijn. Omdat onder de internationale populatie veel studenten zijn die tijdelijk in Maastricht verblijven, zal een aantal kamers gemeubileerd worden aangeboden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studenten blijven steeds vaker thuis wonen
Maastricht wil strengere regels rond kamerverhuur
Studenten richten actiegroep op in Maastricht
Recordaantal studenten UM: lichte daling Duitsers
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen