Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wil 1000 extra studentenkamers

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 19:19

De gemeente Maastricht wil tussen nu en 2018 maximaal duizend extra studentenkamers realiseren op campussen op diverse plekken in de stad. Dat is afgesproken met de Universiteit Maastricht (UM).

In een gezamenlijke visie hebben gemeente en UM afgesproken te kiezen voor grootschalige en geconcentreerde studentenhuisvesting.

The Student Hotel
Eerste plannen zijn al ontwikkeld voor het Carré-gebouw en het voormalig Bonnefantencollege aan de Tongerseweg en voor het Eiffelgebouw waar The Student Hotel zich moet vestigen.

Buitenlandse studenten
De campussen zullen vooral worden bevolkt door buitenlandse studenten. Zij zijn van thuis uit meer gewoon met het campusidee, waar behalve wonen ook nog andere faciliteiten zijn. Omdat onder de internationale populatie veel studenten zijn die tijdelijk in Maastricht verblijven, zal een aantal kamers gemeubileerd worden aangeboden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Studenten blijven steeds vaker thuis wonen
Maastricht wil strengere regels rond kamerverhuur
Buitenlandse studenten kiezen massaal voor Maastricht
Saoedi-studenten alleen tijdelijk niet welkom bij UM
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen