Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht wijst extra opvang Overmaze af

Geplaatst opzaterdag 21 november 2015 - 7:52

Het stadsbestuur van Maastricht heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor extra noodopvang in de voormalige gevangenis Overmaze in Limmel afgewezen.

Maastricht wil vasthouden aan de recent afgesproken maxima voor Limmel.

Grens bereikt
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake kwam met de gemeenteraad overeen 100 extra plekken voor crisisnoodopvang beschikbaar te stellen in Limmel. Daarnaast wonen er 600 asielzoekers in de ‘gewone’ opvang in de voormalige gevangenis. Daarmee was voor Limmel de grens bereikt, stelde de raad.

60 bedden
Het COA vroeg Maastricht ruimte te maken voor nog eens 60 bedden voor vluchtelingen die, in afwachting van een verblijfsvergunning, zes tot twaalf maanden in opvang blijven. Het stadsbestuur gaat niet akkoord met dat verzoek vanwege de afspraken met de gemeenteraad en met de wijk Limmel, zo laat burgemeester Penn-te Strake weten aan de gemeenteraad.

Inventarisatie
De provincie brengt voor heel Limburg in kaart welke potentiële locaties er zijn. Als uit deze inventarisatie zou blijken dat Maastricht meer opvang kan bieden, zal de gemeente eerst in gesprek gaan met de betrokken buurt waarna het collegevoorstel bij de raad wordt neergelegd.

Lees ook: Unanieme steun voor 100 extra vluchtelingen Maastricht

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil 100 extra vluchtelingen gaan opvangen
Protest tegen extra asielzoekers in Maastricht
Unanieme steun voor 100 extra vluchtelingen Maastricht
Maastricht wil 100 extra asielzoekers opvangen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen