Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht wijst extra opvang Overmaze af

Geplaatst opzaterdag 21 november 2015 - 7:52

Het stadsbestuur van Maastricht heeft een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor extra noodopvang in de voormalige gevangenis Overmaze in Limmel afgewezen.

Maastricht wil vasthouden aan de recent afgesproken maxima voor Limmel.

Grens bereikt
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake kwam met de gemeenteraad overeen 100 extra plekken voor crisisnoodopvang beschikbaar te stellen in Limmel. Daarnaast wonen er 600 asielzoekers in de ‘gewone’ opvang in de voormalige gevangenis. Daarmee was voor Limmel de grens bereikt, stelde de raad.

60 bedden
Het COA vroeg Maastricht ruimte te maken voor nog eens 60 bedden voor vluchtelingen die, in afwachting van een verblijfsvergunning, zes tot twaalf maanden in opvang blijven. Het stadsbestuur gaat niet akkoord met dat verzoek vanwege de afspraken met de gemeenteraad en met de wijk Limmel, zo laat burgemeester Penn-te Strake weten aan de gemeenteraad.

Inventarisatie
De provincie brengt voor heel Limburg in kaart welke potentiële locaties er zijn. Als uit deze inventarisatie zou blijken dat Maastricht meer opvang kan bieden, zal de gemeente eerst in gesprek gaan met de betrokken buurt waarna het collegevoorstel bij de raad wordt neergelegd.

Lees ook: Unanieme steun voor 100 extra vluchtelingen Maastricht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil 100 extra vluchtelingen gaan opvangen
Protest tegen extra asielzoekers in Maastricht
Unanieme steun voor 100 extra vluchtelingen Maastricht
Maastricht wil 100 extra asielzoekers opvangen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen