Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht werpt drempel op tegen megaloods Limmel

Geplaatst opwoensdag 8 september 2021 - 0:28

De gemeenteraad van Maastricht gaat dwars voor de bouw van een megaloods in de wijk Limmel liggen.

Om de bouw van dat distributiecentrum te voorkomen is dinsdagavond een voorbereidingsbesluit genomen.

Bestemming
Met dat voorbereidingsbesluit kan het bestemmingsplan voor het braakliggend terrein tussen de woonwijk en de Maas aangepast worden van de huidige bedrijfsbestemming, naar in ieder geval gedeeltelijk woningbouw.

Plan
Ondernemer Rien Leeijen diende deze zomer een plan in om op het voormalige fabrieksterrein een gigantische loods te bouwen. De gemeente Maastricht en bewoners van Limmel willen hier zo'n 800 woningen bouwen. De vergunningsaanvraag van Leeijen gooide roet in het eten. Het plan voor het distributiecentrum leidde tot veel onrust. Honderden mensen Limmel liepen vorige week mee in een protestmars.

Lees ook: Deze zakenman wil megaloods bouwen in Limmel

Het voorbereidingsbesluit kan overigens pas worden ingezet zodra de aangevraagde vergunning Leeijen geheel of deels geweigerd wordt. Dat proces loopt nog.

Video RTV Maastricht

Opgeschort
De extra raadsvergadering is enkele uren nadat bekend werd dat Leeijen zijn plan heeft opgeschort. De ondernemer zou geschrokken zijn van alle negatieve reacties omtrent het plan. Na overleg met de gemeente heeft de zakenman besloten zijn plannen voor de komende drie maanden op te schorten.

Lees ook: Geschrokken van reacties: plan megaloods Limmel opgeschort

Protest
Ook voor het begin de raadsvergadering dinsdagavond werd geprotesteerd. Bij het provinciehuis, waar de gemeenteraad bij elkaar kwam, demonstreerden ongeveer 50 mensen tegen de bouw van de loods.

Video Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen