Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht weer tien dagen in het teken van de TEFAF

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 17:46

Het MECC in Maastricht staat de komende tien dagen in het teken van de TEFAF.

Duizenden kunstliefhebbers, handelaren en gefortuneerde verzamelaars trekken -soms per privéjet- naar de provinciehoofdstad om een bezoekje te brengen aan de kunstbeurs. Donderdag, de dag voor de officiële opening, is traditioneel de dag voor genodigden. 10.000 vip's bezoeken dan de kunstbeurs, die een dag later wordt geopend voor het 'gewone publiek'.

Nieuw ontwerp
Hoewel er elk jaar veel hetzelfde is, zijn er ook zaken veranderd. Zo is er een nieuwe ingang, met een strak design en witte bloemen. "Ik denk dat we het beste van de oude TEFAF hebben gecombineerd met een nieuw ontwerp", zegt Michel Witmer, die in de raad van bestuur van de TEFAF zit. Hij begeleidt ieder jaar tientallen zogenoemde 'patron-groups' van musea en verzamelaars op de beurs.

Rembrandt
En er is dit jaar nog een primeur voor de kunstbeurs. Woensdag werd bekendgemaakt dat een lang verloren gewaand schilderij van Rembrandt van Rijn voor het eerst te zien zal zijn in Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen