Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht weer hoog in lijst dure winkelstraten

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 6:46

Maastricht houdt met twee straten stand in de Nederlandse top van duurste winkelstraten.

Grote Staat en Kleine Staat zakken weliswaar op de ranglijst, maar de prijzen die betaald worden blijven stabiel.

Top 10
Grote Staat (1650 euro huur per vierkante meter winkelruimte per jaar) en Kleine Staat (1625) staan op de negende en tiende plek van de duurste winkelstraten van Nederland. De jaarrapportage van Jones Lang Lasalle - een financiële en professionele dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed - laat zien dat het overgrote deel van de Nederlandse winkelstraten in 2015 voor het zesde jaar op rij te maken had met huurprijsdaling, van 1,8 tot 3,1 procent.

Amsterdam
Alleen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht onttrokken zich aan de malaise. De vraag naar winkelruimte is er onveranderd groot. In Amsterdam is sprake van meer vraag dan aanbod, waardoor de stad met vijf straten de top tien van duurste winkelstraten aanvoert. Elders in het centrum stijgen de prijzen ook fors. Een vierkante meter winkelruimte in de Kalverstraat kost 2950 euro per jaar, met afstand het meeste in Nederland. Leidsestraat (2400), Heiligeweg (2400), PC Hooftstraat (2200) en Nieuwendijk (2100) volgen op gepaste afstand.

Toerisme
Het Beursplein in Rotterdam (1825), Lange Elisabethstraat in Utrecht (1675), de Grote en Kleine Staat in Maastricht en de Lijnbaan in Rotterdam (1625) sluiten de rij duurste toplocaties. "Maastricht is na de steden in de Randstad duidelijk aanwezig in de top van Nederland", zegt hoofdonderzoeker Sven Bertens van Jones Lang Lasalle. "Een stad met vele aantrekkelijke (inter)nationale winkels en winkelformules. Ook trekt de stad veel toeristen, wat ook een duidelijk positief effect heeft op de binnenstad van Maastricht."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Besluit over tweede kerstdag Maastricht uitgesteld
V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari
Zorgen om dichtgeplakte etalages in binnenstad Maastricht
Shopping winkelen winkel
Maastricht kijkt naar doordeweekse openingstijden winkels
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen