Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht vs. Rotterdam; 'voorlopig 1-0 voor Maastricht'

Geplaatst opzaterdag 9 januari 2016 - 11:24

Rotterdam of toch liever Maastricht? Voor- en tegenstanders buitelden vrijdag over elkaar heen om te kiezen tussen de Flikken-series. Waarbij de Maastrichtenaren duidelijk in de meerderheid waren.

Flikken Rotterdam debuteerde vrijdag met 1,7 miljoen kijkers.

Maastricht
Vergelijkbaar met de aantallen die Flikken Maastricht scoort, maar toch kiezen twitteraars massaal voor de variant waarin Eva van Dongen en Floris Wolfs de hoofdrollen voor zich opeisen.

Kneuterige
'1-0 voor Maastricht' en 'geef mij maar Maastricht' valt er meerdere keren te lezen. Verder worden vooral de humor en het kneuterige van Flikken Maastricht gemist en vinden kijkers ook het acteerwerk van Huub Stapel en consorten minder dan dat van Angela Schijf en Victor Reinier.

Een enkeling neemt het nog wel op voor de Rotterdamse variant. "Ik ben fan. Héle vette serie en, mijns inziens, beter dan de #Maastricht 'variant'. #FlikkenRotterdam."

Kijkcijfers
Anderen vinden het na één aflevering Flikken Rotterdam wel mooi geweest en dreigen alweer te stoppen met de serie. Het wordt dan ook spannend of Flikken Rotterdam volgende week weer hoge ogen kan gooien qua kijkcijfers.

Lees ook: 1,7 miljoen kijkers voor Huub Stapel en Flikken Rotterdam

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flikken Rotterdam sluit seizoen af met 1,3 miljoen kijkers
Flikken Rotterdam
Huub Stapel in nieuw seizoen Flikken Rotterdam
Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Huub Stapel: 'Flikken Rotterdam wordt ongekend succes'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen