Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht verwacht bomvolle roze markt bij huldiging

Geplaatst opdinsdag 30 mei 2017 - 15:07

Maastricht kleurt woensdag roze. Naar verwachting zullen vele duizenden mensen gehoor geven aan een oproep van onder meer Maastricht Marketing om in roze gekleed bij de huldiging van Tom Dumoulin te zijn.

De festiviteiten vinden woensdagavond plaats op de Markt, die 10.000 mensen kan herbergen. "En de markt wordt bomvol", verwacht een woordvoerder van de gemeente.

Huis
De winnaar van de Ronde van Italië is geboren en getogen in Maastricht, maar woont sinds kort net over de Belgische grens in het plaatsje Kanne, gemeente Riemst. Daar stond de pers hem maandag op te wachten, tot woede van Dumoulin. Hij wilde zijn rust en weigerde naar huis te komen, zolang er nog journaille rondhing.

Lees ook: Dumoulin komt niet naar huis zo lang pers voor woning staat

Roze brug
Inmiddels verschijnt het winnende roze op steeds meer plekken in Maastricht en Kanne. De hangbrug over het Albertkanaal in Kanne baadt in de nachtelijke uren in roze licht. De gemeente Riemst wilde niet achterblijven nadat in Maastricht het gouvernementsgebouw al met roze licht werd beschenen.

Lees ook: Hangbrug over Albertkanaal in Kanne kleurt roze

Dumoulist
Door de straten in Maastricht lopen mensen met roze shirts met opschrift: "Ik ben een Dumoulist". Er is een fanclub opgericht met Facebookpagina, die razendsnel volgers trekt.

Roze stadhuis
De gemeente overweegt het stadhuis aan de markt in roze te hullen. Patisserie Smets in Kanne toont trots haar roze opgespoten taart waarop een eetbare foto van een winnende Tom Dumoulin met champagnefles wordt omzoomd door slagroom.

Tompoes
Burgemeester Annemarie Penn- te Strake laat op haar Facebookpagina een roze tompoes met gele pudding zien met bijschrift: "Een tompoes zal nooit meer zomaar een tompoes zijn." Een woordgrapje dat tijdens de huldiging zeker vaker zal vallen, laat Maastricht Marketing weten.

In verband met de opbouwwerkzaamheden voor de huldiging gaat de wekelijkse woensdagmarkt niet door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dumoulin komt niet naar huis zo lang pers voor woning staat
Burgemeester Penn: 'Huldiging Dumoulin wordt topfeest'
Bomvolle markt kleurt roze voor huldiging Tom Dumoulin
Foto: warm welkom voor Tom Dumoulin
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen