verpleeghuis ouderen zorg verpleging verzorging bejaardenhuis (stock)

Werkdruk in verpleeghuizen even hoog als tijdens eerste golf

Door veel ziekteverzuim, een gebrek aan snelle testcapaciteit en minder mantelzorg loopt de werkdruk in verpleeghuizen weer flink op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen.

Universiteit Maastricht University
Bedrag per student daalt ondanks afschaffen studiebeurs

Universiteiten zien het bedrag dat ze per student krijgen van de overheid nog steeds dalen, ook al mogen ze geld dat wordt bespaard door afschaffing van de basisbeurs investeren in kwaliteitsverbetering.

Universiteit Maastricht University vlaggen
Universiteit Maastricht opent Academisch Jaar via livestream

Universiteiten openen maandag op uiteenlopende alternatieve manieren het Academisch Jaar. Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, hebben ze tal van onlineprogramma's ontwikkeld.

Universiteit Maastricht
Twee studenten positief tijdens INKOM universiteit

Twee studenten die vorige week meededen aan de introductieweek van de Maastrichtse universiteit, zijn besmet met het coronavirus.

inkom
INKOM Maastricht gaat door met aangepast programma

De studentenintroductieweek INKOM in Maastricht gaat halverwege augustus door, maar zal er door de coronamaatregelen wel anders uitzien dan voorgaande edities.

Universiteit Maastricht University vlaggen
Hoger aantal aanmeldingen Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht heeft dit jaar een hoger aantal aanmeldingen. Of er ook daadwerkelijk meer studenten zullen starten in september, zal moeten blijken.

Universiteit Maastricht University
UM verbetert zich in rankings van jonge universiteiten

De Universiteit Maastricht (UM) behoort tot de wereldwijde top van universiteiten jonger dan 50 jaar, blijkt uit twee woensdag gepubliceerde gerenommeerde rankings.

Universiteit Maastricht University
Pijnlijke fout Maastricht University bij selectieprocedure

De Maastricht University heeft een administratieve fout gemaakt tijdens een selectieprocedure. 24 kandidaat-studenten kregen ten onrechte te horen dat ze toegelaten waren tot de tweede ronde van het selectieproces voor een masteropleiding.

inkom
Aangepaste INKOM: kleine bijeenkomsten en digitale events

De studentenintroductieweek INKOM in Maastricht zal er door de coronacrisis dit jaar anders uitzien dan gebruikelijk.

Universiteit Maastricht
UM biedt tot einde academisch jaar online lessen aan

Vanwege het coronavirus blijft de Universiteit Maastricht (UM) de lessen tot het einde van dit academisch jaar online geven.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten