Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht UMC+ presenteert onderzoek stroomstoring

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 6:59

Het ziekenhuis in Maastricht presenteert vrijdag de resultaten van een onderzoek dat werd ingesteld na een stroomstoring die mogelijk het leven kostte van twee patiënten.

Als gevolg van de stroomstoring viel in de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april de zuurstoftoediening van de twee coronapatiënten op de verpleegafdeling in het MUMC+ weg.

Overleden
De stroomstoring vond vermoedelijk aan het einde van de dag plaats, maar werd niet direct opgemerkt omdat er geen alarmbellen afgingen. Een 76-jarige Maastrichtenaar overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, kwam een dag later te overlijden.

Twee andere patiënten zouden geen nadelige gevolgen hebben ondervonden van de stroomonderbreking. Hoe lang de storing duurde en waarom niet eerder is ingegrepen, wordt vrijdag mogelijk duidelijk.

Lees ook: Nabestaanden willen opheldering over dood na stroomstoring

Resultaten
Bij de presentatie zijn onder meer voorzitter Helen Mertens van de raad van bestuur en directeur Karin Faber van patiëntenzorg van het MUMC+ aanwezig. Ook voorzitter Richard Dekhuijzen van de onderzoekscommissie is bij de presentatie.

De persconferentie is vrijdag vanaf 13:00 uur live te volgen op 1Limburg en onze Facebookpagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen