IMG_0505

Abseilende roetveegpieten verrassen kinderen in ziekenhuis

Sint en Piet moeten deze dagen heel wat capriolen uithalen om kinderen te verrassen. Zo bont als bij het UMC+ in Maastricht hebben ze het nog nooit gemaakt. Drie roetveegpieten kwamen abseilend van het dak naar de kinderafdeling op de tweede verdieping.

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond
Elsevier: Laurentius en Zuyderland zijn beste ziekenhuizen

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen horen bij de dertien beste ziekenhuizen van Nederland. Dat zegt weekblad Elsevier.

Coronavirus
Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

De provincie, beide Limburgse GGD'en en het Maastricht UMC+ gaan vanaf vrijdag onderzoek doen naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Daarvoor zoeken ze 10.000 vrijwilligers.

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
Limburgse ziekenhuizen moeten reguliere zorg toch afschalen

De Limburgse ziekenhuizen hebben de opdracht gekregen de reguliere zorg af te schalen zodat ze ruimte kunnen maken om flink meer Covid-19 patiënten op te vangen.

halve mini (22 sep 2020)
Oefenen met in- en uitstappen in een halve auto

Maastricht UMC+ heeft dinsdag een halve auto, zonder achterbank en motor, gekregen van VDL/Nedcar in Born. Het 'voertuig' is bedoeld voor patiënten om te revalideren.

koe (22 sep 2020)
Klokhuis nomineert Limburgs onderzoek naar koeientaal

Het 'koeientaalonderzoek' van taalkundig hoogleraar Leonie Cornips van de Universiteit Maastricht is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020.

stock Maastricht UMC MUMC MUMC+
Meer testcapaciteit: MUMC+ wil 6 staafjes tegelijk testen

Als het aan het Maastricht UMC+ ligt, wordt de testcapaciteit per december verzesvoudigd.

Ongezond eten overgewicht
Eén op de vijf kinderen zwaarder door coronacrisis

De coronamaatregelen hebben een negatieve invloed gehad op de leefstijl van kinderen. Eén op de vijf kinderen in Nederland is aangekomen als gevolg van de coronacrisis.

iStock-1001571110
Hoger risico op hartfalen door zwangerschapsvergiftiging

Bij een kwart van de vrouwen die een zwangerschapsvergiftiging hebben gehad, zijn al voortekenen van hartfalen aanwezig. Ook lopen ze een groter risico op andere hart- en vaatziekten in de toekomst.

tbc vaccin stock (2 sep 2020)
Onderzoek naar werking van tbc-vaccin bij coronavirus

UMC+ Maastricht en Zuyderland willen met twintig andere hospitalen in Nederland onderzoeken of het bestaande vaccin tegen tuberculose bescherming biedt tegen een corona-infectie bij kwetsbare ouderen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten